• 2106049405
  • Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μέθοδος Χειροπρακτικής

Η Μέθοδος της Χειροπρακτικής αποτελεί ένα εξειδικευμένο τομέα της φυσικοθεραπείας για τη διαχείριση και τη θεραπεία των νευρο-μυο-σκελετικών παθήσεων.

Με βάση τον κλινικό συλλογισμό (clinical reasoning), με πολύ συγκεκριμένες θεραπευτικές προσεγγίσεις, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης των τεχνικών με τα χέρια (mobilization &         manipulation) και της εξειδικευμένης θεραπευτικής άσκησης (medical exercise therapy).

Οι τεχνικές κινητοποίησης (mobilization) ή χειρισμoί (manipulation) μετά από τη λήψη του κατάλληλου ιστορικού και την αξιολόγηση του ασθενούς με βάση τα διεθνή πρότυπα της IFOMPT (Παγκόσμια Ομοσπονδία Χειροθεραπευτών), έχουν σαν στόχο τον εντοπισμό της πραγματικής πηγής του πόνου και την εφαρμογή της καταλληλότερης Κλινικής Εφαρμογής που βασίζεται σε Επιστημονικές Ενδείξεις και Αποδείξεις (Evidence Based Practise).

Η Χειροπρακτική (Manual Τherapy) χρησιμοποιεί μηχανικό ερέθισμα για να βελτίωση την λειτουργία και τη δομή των τραυματισμένων κυττάρων, με αποτέλεσμα να προκαλεί επούλωση των κατεστραμμένων ιστών και μείωση του πόνου. Η Χειροθεραπευτική αποκαθιστά την μηχανική δυσλειτουργία και διευκολύνει αυτή τη διαδικασία επούλωσης.

Οι τεχνικές θεραπείας χειροπρακτικής περιλαμβάνουν (αλλά δεν περιορίζονται σε αυτά):

• Γενική αρθρική κινητοποίηση (spinal mobilization) .

•Περιφερική αρθρική κινητοποίηση (peripheral joint mobilization).

•Κινητοποίηση των μαλακών ιστών .

•Κινητοποίηση του νευρικού ιστού (neural mobilization) .

•Εξειδικευμένη θεραπευτική άσκηση.
  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αναστάσιος Μ. Μαργαρίτης

-Occupational Health& Safety Specialist

-Bsc Physiotherapy & Sports Science

-Orthopaedic Manual Therapist

-Back Mechanic Specialist

email : Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

           Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Please publish modules in offcanvas position.